Gyermekszemmel
Benedek Elek 36 meséje

«« vissza »»

Könyv ötlete már azelőtt megszületett, mielőtt a Gyermekszemmel: József Attila 27 verse című, hasonló koncepciójú kötet a nyomdából kijött volna. 2009-ben a Benedek Elek emlékév a lehető legjobb alkalmat szolgáltatta az ötlet megvalósításához. A kiadvány képi anyagát szolgáltató illusztrációs rajzpályázatot már 2008 telén meghirdette a Bod Péter Megyei Könyvtár, de – a József Attila rajzpályázattól eltérően – a gyermekek ezúttal szabadon választhatták ki Benedek Elek életművéből azt a mesét, amelyet illusztrálnak, így a könyv írott anyagát is, mondhatni, a 3 – 14 éves, zsenge korú „illusztrátorok” válogatták. A pályázatra beküldött több mint 1000 rajzból háromszéki képzőművészek alkotta zsűri 62 munkát választott ki díjazásra, illetve még több tucatot használható illusztrációként....
Legyen hát ez a könyv sok-sok gyerek és két háromszéki intézmény, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kovászna Megyei Művelődési Központ közös főhajtása nagy mesemondónk emléke előtt, illetve ajándék a mindenkori Olvasónak:
Forgassák, olvassák olyan szeretettel, amilyennel Elek apó írta a meséket, és oly tiszta lélekkel, amilyennel a gyermekek az illusztrációkat készítették!
(A szerkesztő)
A könyv megvásárolható a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén.
Ára: 100 RON

 

«« vissza | fel »»