Kedves látogató!

«« vissza »»

A háromszéki és az összmagyar irodalom, illetve írott kultúra jeles személyiségéhez kötődő hármas évfordulóra emlékeztünk 2009-ben. Százötven éve, 1859-ben született, és nyolcvan éve, 1929-ben hunyt el a nagy székely mesemondó, lapszerkesztő és irodalomszervező, Benedek Elek, a szülőfalujában, Kisbaconban működő emlékház pedig negyven esztendővel ezelőtt, 1969-ben létesült.
Honlapunk célja a Benedek Elek-emlékév információs és szellemi hátterének biztosítása, illetve a hármas évfordulóhoz kapcsolódó események tükrözése volt. Ennek érdekében arra törekedtünk, hogy ne csupán a készülő rendezvények tervéről és lezajlott programok visszhangjáról tájékoztassuk az érdeklődőket, hanem virtuális, élményszerű időutazásra invitálhassuk őket Benedek Elek életművének máig megragadó világába.

Mese és valóság határterületeire kalauzolja el látogatóját ez a honlap, hogy közelebb hozhassa a közönséghez a népszerű „Elek apót”, de a politikus, irodalomszervező vagy akár a levél- és memoáríró Benedek Eleket is.

Reméljük, kezdeményezésünk hozzájárul az olvasás szeretetének erősítéséhez, a mese és általában az írott szöveg iránti kreatív viszonyulás fejlesztéséhez is.
Ehhez számítunk mind a megidézett alkotó által első számú közönségként kezelt gyerekek, mind szüleik, nagyszüleik megtisztelő érdeklődésére.
Mivel honlapunk tartalmát rendszeresen és folyamatosan bővíteni kívánjuk, számítunk a közönsége részéről érkező, formai-tartalmi észrevételekre, megjegyzésekre, javaslatokra, illetve akár szövegajánlatokra is.

Kérjük, kerüljön beljebb!

 

«« vissza | fel »»